תוכן עניינים
הבניה הקלה היא כבר מזמן לא ביטוי עלום שם, בישראל של שנות האלפיים בוחרים רבים בשיטה כאופציה הטובה ביותר לבניית בית חדש. כמו לכל שיטת בניה אחרת גם הבניה הקלה משופעת ביתרונות אך סובלת מחסרונות, בשורה התחתונה ייאלץ הלקוח לבחור את השיטה המתאימה לו ביותר לאחר שכלול כל הפרמטרים הנוגעים ספציפית אליו. עבור אלו המתקשים לפרוש את כל הנתונים בצורה אופטימאלית נסקור כאן את יתרונות וחסרונות הבניה הקלה.
לבדיקות נוספות ושירותי בדק בית – לחצו כאן
נתחיל ביתרונות הגדולים ונעבור משם אל החסרונות הבולטים:
פגישת עבודה עם אדריכל ומהנדס יניבו תוצאות תכנון התואמות בדיוק את הצרכים שלכם. לאחר תום התכנון הראשוני תוכלו לחשוב היטב על תוספות ושינויים ולבצע אותם בקלות. שלא כמו בבנייה קונבנציונלית בה הצורך בעמודי תמיכה, חפירות וכו' מגביל את התוכנית, כאן הגמישות היא מקסימלית.
תהליך הבנייה של בית בשיטה הקלה אורך מספר חודשים בודדים בלבד. הקונסטרוקציה כולה לרבות כל קירות הבית וכדומה מתבצעת בשטח המפעל, אלו מועברים בהמשך לאתר עצמו ושם מורכבים במהירות תוך מספר ימים בלבד. ללא ספק הליך מזורז מאד לבניית בית. יש אגב כאלו שהצליחו לסיימו בתוך חודשיים בלבד.
מי שבוחר בשיטה הקלה כאלטרנטיבה לשיטה האחרת בשל תקציב מבצע בחירה נכונה ללא ספק, לא זו בלבד שבשיטה זו חריגות בתקציב הן נדירות יחסית אלה שהחסכון בשכר דירה לתקופת הבנייה למשל כמו גם עלות צוות פועלים ועובדים נמוכה יותר מצטברים לכדי עשרות אלפי שקלים בממוצע.
הבנייה הירוקה מאפשרת שילוב אלמנטים "ירוקים" אמיתיים כגון התקנת מערכות מים אפורים לשימוש חוזר, כיווני אוויר ושמש מיוחדים שיישמרו על תאורה טבעית מקסימלית ועוד. מלבד זאת התהליך עצמו ירוק להפליא, החומרים עצמם אינם פוגעים בסביבה והבנייה אינה מלכלכת או מזהמת את השטח מכיוון שהיא מתבצעת ברובה בשטח המפעל. והרי החסרונות:
מראה הבתים הבנויים בבנייה הקלה הוא מעט "מרובע", הסיבה היא אילוצים שונים כמו שימוש בחומרי גלם ספציפיים ועוד. מלבד זאת מומלץ לבנות בשיטה זו בתים חד קומתיים בלבד ולהימנע מבניית גובה.
מאחר ומדובר בשיטה שונה בתכלית השוני מן השיטה הרגילה הרי שלא כל קבלן או איש מקצוע אחר יכול לבצע אותה. על הלקוח לבחור היטב את חברת הבניה ולוודא כי זו בעלת ניסיון רב וידע נרחב בתחום. במידה והעבודה תתבצע בצורה מרושלת עלולים להופיע נזקים חמורים במשך הזמן שייגרמו מחדירת נוזלים כתוצאה מבידוד לא נכון למשל ועוד.
לא פעם מתקשים בעלי בתים שנבנו בשיטה הקלה למכור את הבית שלהם במחיר הגון, זאת בשל התפיסה כי בית מהסוג הזה אינו "עמיד" דיו. זו מבוססת על הצורך הישראלי בקירות בטון וביסודות מוצקים עמוד באדמה.
למידע נוסף ולהצעת מחיר, צרו קשר או חייגו: