בבואנו ללוות דיירים בתהליך ביצוע תוספות הבנייה או ביצוע תמ"א 38 לרבות בדיקת איכות ביצוע של ממדים ומרפסות למבנה, אנו דואגים לבדוק כי רמת הביצוע, טיב הביצוע ואופי הביצוע עומדים בתקנים ומבוצעים בצד הטוב ביותר ולפי מה שסוכם בין הקבלן לדיירים במפרט התכנוני.
יש תקן אבל רוב המדינה אינה עומדת בו
ישראל הממוקמת על השבר הסורי אפריקאי, היא אחד המקומות המועדים בעולם להתרחשות של רעידות אדמה . התרחשותן של מספר רב של רעידות אדמה קטנות בסמיכות צפופה בשנים האחרונות, גורמת לעליית הנושא מדי כמה חודשים לסדר היום הציבורי ומדגישות את הצורך המידי בעמידה בתקנים שנקבעו.
לכאורה כולם מרוויחים, אבל...
למרות התקן, קבעה מדינת ישראל כמעט בוודאות מוחלטת, כי על פי סקר בניה שנערך בישראל בשנים האחרונות, למעשה כל בניין שנבנה קודם ל-1980 לא עומד בתקנים הנדרשים לעמידות בפני רעידות אדמה.
עקב כך פתחה המדינה בתכנית המאפשרת לבעלי בתים או וועדי בתים לבצע שיקום ושיפוץ של המבנה, תוך מתן הטבות כלכליות כתמריץ לביצוע השיפוץ.
עלויות השיפוץ הגבוהות, לא תמיד עולות בקנה אחד עם ההטבות הניתנות על ידי המדינה, מה שהוביל יזמי נדל"ן רבים להציע שיפוץ במבנים תמורת הזכות לבנות תוספות של דירות חדשות למבנים, כאשר במקרה כזה היזם נהנה מרווח על מכירת הדירות החדשות והדיירים נהנים ממבנה תקני ומחודש.
המלצה – הזמינו בדיקת מהנדס לאורך הליך השיפוץ
לכאורה נראה כי העסקה משתלמת לשני הצדדים, אולם לא פעם מנצלים יזמים את הבורות של הדיירים בנושא, ובעצם בונים דירות חדשות, אולם מבצעים שיפוץ שאיננו תקני.
לכן במקרים בהם אתם נמצאים במשא ומתן על שיפוץ כזה, מומלץ כי תפנו למהנדס בניין מוסמך, המכיר היטב את נושא תמ"א 38, וודאו כי כל התוספות במבנה, וכל השינויים הנערכים בו, אכן מבוצעים על פי המפרט הטכני התקני ועומדים בתקנים המחמירים שקבעה המדינה לגבי רעידות אדמה.
שכר הטרחה של המהנדס משולמת על ידי היזם והבחירה של המהנדס הרצוי נעשית על ידכם.